Inför årets föreningsstämma behöver vi hitta ytterligare styrelsemedlemmar och det bästa sättet att påverka sin boendemiljö är just genom att delta i styrelsens arbete.
Kontakta gärna någon av oss i styrelsen och ställ frågor eller anmäl ditt intresse. Vi ser fram emot ditt deltagande!
1: Lyft upp silen över avloppet. Stick ner en skruvmejsel och lyft försiktigt.
2: När silen är avlägsnad fäller du upp bygeln som fungerar som handtag för att lyfta upp hela vattenlåset.
3: Med hjälp av bygeln lyfter du enkelt upp hela vattenlåset som en hink.
4: På ”hinken” finns en markering på vardera sidan där du ska trycka ihop underdelen så att vattenlåset delar sig.
6: När vattenlåset är rent sätter du ihop det igen. Sätt tillbaka vattenlåset i avloppet …
5: När du delat vattenlåset, spola delarna rena från smuts och hår.Använd en kökssvamp så att det blir ordentligt rent.
7: … och sätt på silen. Klart.
Vattenlåset i duschen måste rengöras med jämna mellanrum – helst en gång i månaden. Hår tillsammans med tvålrester har en tendens att fastna och stoppa flödet. Vattenlåsets funktion är att förhindra unken doft från avloppet. Märker du att vattnet rinner undan långsamt när du duschar eller att vatten rinner ut på badrumsgolvet när du tömmer badkaret är det dags att rengöra vattenlåset.
Borättshavaren är ansvarig för att vattenlåset är rent och släpper igenom bad- och
Vi är medlem i Bostadsrätterna. Här ser du de två senaste artiklarna från bostadsratterna.se
Att hålla en smittskyddssäker stämma i dagsläget
jan 19 Den tillfälliga stämmolagen som gjort det möjligt föreningar att bland annat poströsta förlängdes inte och slutade gälla vid årsskiftet. Hur ska då de föreningar som behöver hålla sina stämmor…
Skapa ett tryggt boende i föreningen
jan 18 Begreppet trygghet står för olika saker för var och en och ett tryggt boende skapas på många olika sätt. Det är också mycket som påverkar hur boendemiljön upplevs. Här beskriver vi några saker och…
Frånluftsventilen behöver också göras ren regelbundet för att bibehålla en bra ventilation i lägenheten. Om ventilationen är dålig finns risk för att mögel börjar växa i badrummet. Mögel och andra mikroorganismer växer gärna där det är fuktig, som exempelvis i ett badrum med dålig ventilation.
Även ljudet av ventilationen i badrummet kan minska när man gjort rent frånluftsventilen.
För att få loss frånluftsventilen ska man skruva på den och sedan bara dra den rakt ut, dra eller skruva dock inte på tallriken i mitten.
Borttag, rengöring och fastsättning av frånluftsventil.
Parkera gärna i mitten av er parkeringsruta så era grannar också kan ta sig ur sina bilar.
Betonghinder
Föreningen kommer fr.o.m tisdag den 18 Januarividta åtgärder för ökad säkerhet i vår parkering genom att placera ut betonghinder. Anledningen till att styrelsen bestämt detta är på grund av en del bilister väljer då att köra upp på trottoaren vid kortsidan av huset i korsningen mellan Lejondalsvägen och Växthusvägen. Det kommer även bli förbjudet att parkera på den tomma rutan mellan parkeringsplatserna 25 & 24, och detta för att garantera framkomligheten till lägenhetsförråden. Läs mer om vad som gäller under fliken infobrev.
Att tänka på
Tänk på att inget får ställas i trapphusen, inte heller nere under trappan i entrén. Vi har ett antal gånger sett att det ställs in cyklar m.m. i trapphuset, detta är vid brand en fara för utrymning samt att de som städar i trapphuset inte kan utföra sitt arbete ordentligt.
5-års besiktning
Nu är det bestämt datum för vår 5-års besiktning som kommer att ske 24–25 februari och vi kommer senast 2 veckor innan att gå ut med information om vilken dag och ungefärlig tid vi behöver tillträde till just din lägenhet. Även om du planerar att vara hemma vill vi att du fyller i en fullmakt att vi får gå in med huvudnyckel OM du inte är det, denna kommer ihop med informationen om när vi behöver tillträde till din lägenhet.
Det är i allas intresse att vi kommer in i alla lägenheter under besiktningen.
1 st Moloker/utomhus som är till för just matavfall.
1 st Moloker/utomhus för restavfall, dvs övriga hushållssopor.
Information angående matavfallssortering
Matavfall får endast kastas i avsedd papperspåse
Övriga sopor får inte blandas med matavfallet
Det får absolut inte finnas någon plast i matavfallet!
Endast matrester, benrester, äggskal, frukt, och grönsaker, Kaffesump, kaffefilter, tepåsar, hushållspapper och servetter får kastas i matavfallspåsen.
Detta får INTE kastas i påsen: Plast, jord, kattsand, växter, tobak och tuggummi.
Nya påsar finns att hämta på flera ställen i kommunen: Kungsängens centrum, kommunhuset, ICA Kungsängen, Kretsloppscentralen i Brunna, Coop Konsum i Tibble, Bro centrum, Brohuset, MatÖppet i Bro, ICA Supermarket i Bro, Kretsloppscentralen i Skällsta.
Låt matresterna få rinna av innan ni kastar det i påsen och blanda gärna med lite papper så håller sig påsen mer torr.
Matavfallet blir biogas och biogödsel som är miljövänligt.
Viktigt
Om fel saker kastas i matavfallet, får vi som bostadsrättsförening böter. Dessa böter betalas av föreningen och påverkar därmed alla boende i föreningen. Vi ber er därför – för alla boendes skull – att vara noggrann med avfallssorteringen.
Styrelsen i Brf Lejondalen1 har kontrollerat under åren värme och annan utrustning i Er bostad men vad inte många känner till är hur viktigt det är att rengöra den centralfläkt Ni har bakom kyddhyllan. Läs bifogad information under fliken För boende – Dokument. Det ger en vägledning vad som kan hända och hur ni gör rent centralfläkten i Er bostad.
OBS! Kryddhylla demontering – ta först bort skruvarna som håller kryddhyllan, dessa sitter på insidan av sidoskåpen 4st. Ta sedan bort stickproppen som förser fläkten med el.